V novem Avto magazinu predstavljamo ...

21. 5. 2008
Deli

Ekskluzivno napovedujemo novega Renaultovega Megana, ki bo v trivratni različici še posebno drzen. Francozi bodo pripravili tudi petvratno različico (kasneje še Grandtoura, CC-ja . . ), ki pa bo bolj namenjena ljubiteljem klasičnih oblik.

Vozili smo se že s povsem novo Seatovo Ibizo, preizkusili pa smo tudi dva nova motorja za Audija TT: turbodizla in turbobencinarja 1.8, ki predstavlja vstopno ponudbo v svet TT-jev. Vozili smo že novega Peugeota 308 SW, ki je izgubil kratico Break in pridobil dva sedeža.

Poleg Tristoosmice smo preizkusili tudi še enega novega Peugeota, še bolj prostornega Partnerja. Prvi v Sloveniji objavljamo test novega Lexusovega hibrida, limuzino GS 450h. Predstavljamo Lexusa, ki je marsikateremu prodajalcu BMW-jev, Mercedesov in Audijev skrajšal spanec. Testirali smo še eno veliko novost letošnjega leta: kombijevskega Audija A4.

Preizkušali smo Avanta 2.0 TDI, preverili pa smo tudi kako dober je Renaultov Twingo 1.2 16V Nokia. Kaj prinaša ime Nokia? Nissan Micra se v novo modelno leto pelje prenovljena. Kaj je prinesla prenova? Berite v novem Avto magazinu, v katerem pišemo o Micri 1.2.

S testno Hondo Civic Type-R smo se zapeljali na slovito dirkališče Nordschleife (video). Poleg Civica je na legendarno stezo potovala tudi Laguna Grandtour. Kateri avtomobil je bil bolj žejen? Kateri hitrejši? Kateri voznik je po 900 kilometrih vožnje izstopil bolj spočit?

Nekaj naših najstarejših bralcev smo zapeljali na trening varne vožnje. Berite kako vozijo upokojenci. Vas zanima kaj vse potrebujete za vožnjo po sipinah? Za začetek veliko peska in recimo Mazdo BT-50. Natisnili smo še tretji del zgodbe o alternativnih pogonih prihodnosti.

Tuning ljubitelji lahko v novem Avto magazinu občudujete reportažo s tuning sejma Tuning World Bodensee, moto bralci pa uživate v prebiranju (in pregledovanju akcijskih fotografij) testa Yamahe WR250R in Suzukija GSX 1300 B-King. Na športnih straneh smo se lotili relija Saturnus, gorske dirke v Sevnici, formule ena, WTCC-ja in relija za svetovno prvenstvo.

Kazalo AM 11/2008

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"