V novem Avto magazinu predstavljamo…

13. 8. 2008
Deli

Nova številka revije je posvečena tudi Volkswagen Golfu šeste generacije. Na papir smo zlili vse, tudi tiste informacije, ki jih pri Volkswagnu sprva še niso izdali. Poleg novega Golfa razkrivamo tudi novo generacijo Mercedes-Benzovega razreda E. Bo še naprej zaostajal za BMW-jevo Petico?

Zapeljali smo se že z novim Mercedes-Benzom GLK, ki predstavlja Mercedesovo novost leta 2008. Ravno tako pomembna novost je pri Porscheju: preizkusili smo močnejše gnani Devetstoenajstici in nov, iz Turba preseljeni štirikolesni pogon. Preberite si vtise!

Na velikem testu smo imeli dve novosti, Hondo Accord 2.2 i-DTEC Executive Plus in Forda Focusa Coupe Cabriolet 2.0 TDCi Titanium. Pri prvem smo preverjali napredek v primerjavi s prejšnjo (dobro) Accordovo generacijo, pri drugem pa nas je zanimalo kako se Fordov CC znajde v hudi konkurenci. Testirali smo še Mercedes-Benza SLK 200 Kompresor, Renaultovo Laguno GT 2.0 dCi (testa ne zamudite, če vas zanima štirikolesni volan), Nissanovega Qashqaja 2.0 dCi, Fiatovega Brava 1.6 Multijet (novi turbodizel! ), prav tako italijanskega Fiorina 1.3 Multijet in dinamičnega Seatovega Leona 1.4 TSI.

Ne zamudite tuning novic, poročila z drifterske tekme mednarodnega avstrijskega prvenstva in moto strani s testi BMW-ja F 800 GS, Gilere GP 800 in KTM-a 690 SMC. F1 (Madžarska) in reli SP (Finska) tudi ne manjkata.

Kazalo AM 17/2008 (izide 14. avgusta)