V novem Avto magazinu predstavljamo ...

12. 4. 2007
Deli

Tovarniško še ne pokazane zvezde tokratnih novic so brez dvoma Peugeot 308 (poročamo o vseh naslednikih sedanjih različic, od kombilimuzine do CC-ja), Citroën C4 ‘Cross’ (tudi Francozi pripravljajo svojega Qashqaja), Maseratijev Spyder in Mini Clubman Cooper S. Novosti so še Subaru Impreza, Jeep Grand Cherokee in Mercedes-Benza, CLK 63 AMG Black Series in CL 65 AMG, oba najmočnejša v svoji vrsti.

Vodilna testa sta tokrat še bolj pomembna, saj preizkušena Toyota Auris in Nissan Qashqai predstavljata dva novinca v Golfovem razredu. Auris je naslednik zgodovinsko uspešne Corolle, za Qashqaija pa trgovci pravijo, da je že skoraj razprodan. Je res tako dober?

Preizkusili smo nove Chevroletove (Lacetti, Epica in Captiva) in BMW-jev Dynamic Performance Control , ki pomaga, a ne zmanjšuje užitka v vožnji. Med testi poiščite še Mercedes-Benzovega Viana, Škodo Octavio Scout, Citroëna C5 Breaka, Renaulta Scenica, Mazdo5 in supertestnega Volkswagna Passat Variant.

Mamljiv je članek o tridesetletnem razvoju avtomobilizma. Kako napredni so danes avtomobili, če jih postavimo ob bok tistim izpred treh desetletij? V zgodovino nas vrača tudi retrospektiva. Tokrat z legendarno Zastavo 750 Luxe. Obujamo stare čase!

Preberite si še podrobno poročilo z relija Lavanttal in preverite kaj namerava FIA z elektroniko v formuli ena.

Nova številka Avto magazina je izšla 12. 4. 2007. Kazalo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja