V novem Avto magazinu: prihaja novi VW Passat, vozili smo Alfo Romeo 4C

17. 10. 2013
Deli
V novem Avto magazinu: prihaja novi VW Passat, vozili smo Alfo Romeo 4C

Že prihodnje leto prihaja povsem novi Volkswagen Passat. Po uspešnem zagonu Volkswagnove konstrukcijske osnove MQB v nižjem srednjem razredu, se le ta seli v višjega in prvi bo na vrsti prav Passat.

Tako kot že Golf bo tudi Passat shujšal (menda za okoli 100 kilogramov), s tem pa bodo v njem boljše rezultate glede porabe goriva in zmogljivosti dosegali tudi prenovljeni motorji. Še več pa si lahko preberete v novem Avto magazinu.

Tudi tokrat je bil na severu Danske zbor novinarjev, ki sestavljajo žirijo za evropski avto leta. Tudi letos je bil tam naš Tomaž Porekar, saj se priložnosti za preskusu vseh novih avtomobilov letošnjega leta ne izpusti. Objavljamo obširno reportažo.

Poletje se je že zdavnaj poslovilo in prihaja zima. Z njo pa seveda slabše vremenske razmere, dež in predvsem sneg. Že zdaj vam polagamo na srce, da čim prej svoje jeklene konjičke ustrezno pripravite na zimo in jih v prvi vrsti primerno obujete. Da bo odločitev lažja, vam v tokratnem Avto magazinu ponovno ponujamo veliki test zimskih gum Motorevije AMZS.

Nova številka pa je tudi sicer polna številnih novosti. BMW v zadnjem času temeljito prenavlja svoje modele, a vmes predstavi tudi povsem nove. Eden izmed takšnih je seveda i3, vtise z vožnje a si lahko že preberete v novem Avto magazinu.

Druga novost, ki je predramila svet v zadnjem času pa je Alfa 4C. Mlajša sestra velike 8C je prav tako športna in ostra ter seveda oblikovno privlačna. Tuna na slovenske ceste naj bi zapeljala še letos, do takrat pa smo za vas vtise s prve vožnje strnili v novi številki Avto magazina.

Škoda je znamka, ki ji gre prodaja v teh časih navkljub krizi več kot odlično. Novi in prenovljeni modeli se vrstijo, prodaja pa je več kot dobra. Da bo še boljša bo zagotovo poskrbel tudi Rapid Spaceback, ki se postavlja z zanimivo obliko, kar po vzoru Audijevega A3 Sportback.

In ko že omenjamo Audi - z njihovimi najbolj strupenimi modeli in premierno s prvim Q-jem med RS-i smo se zapeljali po evropskih prelazih. Vam moramo sploh povedati, da je bilo več kot zabavno?

A to še ni vse. Svoje prenovljene modele in predvsem motorje so razkrili pri Volvu, svojega paradnega konja Insignio so prenovili pri Oplu, velikega brata, C4 Grand Picassa pri Citroënu, vozili pa smo tudi novi Jeep Grand Cherokee.

Jasno, pri toliko novostih je prostora za običajne avtomobilske teste bolj kot ne zmanjkalo, vseeno pa si lahko preberete veliki test prenovljene Fordove Kuge. Ime še vedno ostaja, a avto se ej kar pošteno spremenil.

Ne smem pa pozabiti na našega Seata Leona SC, ki ga imamo na podaljšanem testu. Tako kot smo predvidevali, je povpraševanje zanj v uredništvu ogromno, a to niti ne čudi. Zakaj si preberite v novem Avto magazinu.

Motociklistom je namenjen test Honde NSC50R, pa tudi reportaža o vožnji po Sloveniji - s skuterjem.

Jasno, tudi tokrat pa vas v drugem delu novega Avto magazina čakajo številne novice iz sveta motošporta, pa tudi zadnja poročanja o reliji za svetovno prvenstvo, formuli 1 in motoGP.

Avto magazin 23/2013 izide 31. oktobra 2013. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"