V novem Avto magazinu: Primerjamo dizla, hibrida in električnega!

23. 1. 2013
Deli
V novem Avto magazinu: Primerjamo dizla, hibrida in električnega!

V četrtek, 24. januarja, izide tretji letošnji Avto magazin. O čem boste lahko brali?

Razkrivamo, kakšen bo novi Seatov SUV ali, po domače, SUV, ki je bil leta 2011 napovedan s študijo IBX. Imena serijske različice zaenkrat še ne znamo napovedati, izvedeli pa smo že nekaj zanimivosti.

Objavljamo fotografije in poročilo z izbora za Slovenski avto leta, kjer je, kot verjetno že veste, zmagal Volkswagen Golf sedme generacije. Bili smo na dveh avtomobilski salonih: na dunajskem in na tistem v Detroitu, ki je odražal (izboljšano!) stanje v ameriški avtomobilski industriji. Niso povsod pesimistični!

Vozili smo novo prenovljenega Subaruja Foresterja in Škodo Octavio, izdelano na skupni platformi MQB, ki si jo deli z Audijem A3, VW Golfom in Seatovim Leonom. Pri Škodi pravijo, da je nova Octavia zrela za višji avtomobilski razred, a jo po drugi strani primerjajo s tekmeci v zdajšnjem razredu.

Če boste v letu 2013 kupili nov avtomobil, ne spreglejte seznama novosti, ki prihajajo na naš trg letos. kar 38 smo jih našteli, poleg tega pa se je na seznamu znašlo še 52 prenovljenih štirikolesnikov.

Na snegu smo uživali s Porschejem 911 Carrera 4 in 4S. Predrago? Obrnite stran in preberite test Citroena C-Elysee 1.6 VTI 115 Exlusive, za katerega bo treba odšteti dobrih štirinajst tisočakov. Poštena cena - a kakopak ne pričakujte preveč.

Zelo zanimivo bo branje 'Ekotekme'. Primerjali smo dizelsko gnanega Golfa, električno Ampero in hibridnega Priusa. Vas zanima, kateri je na 251,7 kilometra dolgi poti porabil najmanj energije in bil najprijaznejši do denarnice? Preberite na straneh od 50 do 55. Na kratko pa še o Hyundayu i20 1.2 CVVT Dynamic.

Ne veste, kaj je to stunt? Recimo temu akrobatski ples z motociklom. Kaj je z dvema KTM-oma uspelo izpeljati našemu testnemu vozniku in kaj zmore lastnik strojev, Prekmurec Rok Bagoroš, si oglejte na petih motorističnih straneh. Video si lahko pogledate na www.moto-magazin.si.

Pa še o reliju Monte Calro (zmagala je posadka Loeb-Elena s Citroenom) in Dakarju v Južni Ameriki, kjer so slavili Peterhansel, Despres, Nikolaev in Patronelli.

Avto magazin 3/2013 izide 24. januarja 2013. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"