Novi Avto magazin: Renault Racoon, hibridni Golf GTE in Citroën C4 Cactus

18. 9. 2014
Deli

V novi številki Avto magazina razkrivamo Renaulta Racoona, ki bo zamenjal manj uspešnega Koleosa, testirali smo oblikovno izrazitega Citroëna C4 Cactusa, vozili zelo zanimivega hibrida VW Golf GTE s kar 204 'konji' in primerjali dva hitra, Renaulta Megana RS 275 Trophy in Seata Leona Cupro.

Novi Racoon je nastal na skupni platformi, ki si jo Renaulti delijo z Nissani, zato ima kar nekaj skupnega s Qashqaijem. Novinec bo daljši in prostornejši, precej novosti pa bo tudi pri motorjih. Razkrivamo.

Hyundai bo na avtomobilskem salonu v Parizu predstavil novega i20, ki so ga oblikovali in izdelali izključno za evropske kupce. Menda ne bo veliko dražji od predhodnika – ali pa mogoče sploh ne bo! Predstavljamo.

Četrta generacija Mazde MX-5 kljub novi obliki in dodelanim motorjem še vedno ponuja veliko pristnih užitkov v vožnji, ki so tako značilni za roadsterje. Predstavljamo.

Litij-ionske baterije so nameščene pod zadnjimi sedeži in shranijo za 8,7 kWh energije. To pomeni, da je VW Golf GTE še vedno uporaben in zelo hiter avtomobil, saj s kombinacijo prisilno polnjenega 1,4-litrskega štirivaljnika in elektromotorja ponuja kar 204 'konje' in povprečno porabo zgolj 1,5 litra na 100 prevoženih kilometrov. Vozili smo.

Citroën C4 Cactus je že s prihodom na trg dvignil veliko prahu. Precej zaradi zanimive oblike, nekaj pa tudi zaradi cenovne dostopnosti in uporabnosti. Mi smo preskusili različico e-HDI 92 Shine z 1,6-litrskim turbodizelskim motorjem ... Test.

Reli Nova Gorica je že tretjič zapored dal istega zmagovalca, to je Italijana Claudia De Cecca, ki je tokrat nastopal s povsem novim Peugeotom 208 T16, in novega slovenskega prvaka, ki je – prav tako znova – Aleks Humar z Renaultom Cliem R3. Reportaža.

Med rabljenimi avtomobili smo tokrat izbrali Volkswagna Touarega. Ugotovili smo, da so bili lastniki z njimi bolj ali manj zadovoljni, čeprav brez težav pri rabljenih vseeno ne gre. Odkrivamo.

Novi Avto magazin 20/2014 je že v prodaji!

Naslednja številka, 21/2014, izide 02. oktobra 2014. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja