Novi Avto magazin: novosti salona v LA, dirkaški test P208 R2, test Octavie Scout in BMW S 1000 RR

27. 11. 2014
Deli

Bili smo na salonu v Los Angelesu, preskusili zmagoviti dirkalnik Roka Turka, ter se po dirkališču podili in s koleni dotikali tal z BMW S 1000 RR.

Vsak dirkalni avto je mikaven, če pa je zmagovalni, potem pa seveda še toliko bolj. Preskusili smo Peugeota 208 R2, s kakršnim je zmagal Rok Turk v FIA Rally prvenstvu centralne evropske cone. Test

Avtomobilski salon je za pravega navdušenca dovolj mikaven že sam po sebi, če pa je v mestu angelov, torej v Los Angelesu pa še toliko bolj. Tam je bil tudi Tomaž in tako vam ponujamo reportažo iz prve roke.

Novi Renault Twingo se po evropskih in naših cestah že vozi, kmalu se mu bo pridružil tudi Smart. A ne le štirivratni, tudi tisti manjši s parom vrat manj. Vozili smo.

Kot se za enega največjih avtomobilskih koncernov spodobi, ne spi na lovorikah. Tudi zato pri Volkswagnu že sestavljajo desetstopenjski menjalnik, razvijajo turbodizelski motor s kar 272 'konji' in še marsikaj več. Tehnika

Fiat je bil zraven pri novem Jeepu Renegadu, zdaj je izkušnje in znanje združil v novem in edinem italijanskem križancu 500X. Vozili smo.

Na korejskih cestah je ogromno avtomobilov, velika večina pa jih prihaja iz koncerna Hyundai-Kia. A Korejci se ozirajo se tudi na svetovne trge. In to uspešno, saj so lani prodali že več kot 7,5 milijonov vozil. V prihodnje bo še bolje, tudi zaradi novega oblikovalskega centra. Reportaža.

Med avtomobilskimi testi ne prezrite za mnoge najboljše Škodine Octavie - različice Scout. V novem Avto magazinu ji družbo delajo še Hyundai Grand Santa Fe, 'plinska' Dacia Sandero, Ford B-Max in Toyota Prius Plug-in.

Tokrat vam ponujamo tudi poslastico na dveh kolesih. BMW S 1000 RR je postavil letvico zelo visoko, zato ne čudi, da je s testiranja Peter prišel več kot navdušen.

Seveda pa nismo pozabili na novice in zanimivosti iz sveta motošporta, tudi na svetovnega prvaka v formuli ena ne, vse pa seveda najdete v rubriki Sto oktanov.

Novi Avto magazin 25/2014 je že v prodaji!

Naslednja številka, 26/2014, izide 11. decembra 2014. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"