V novem Avto magazinu: Se vrača Spaček?

14. 7. 2011
Deli
V novem Avto magazinu: Se vrača Spaček?

V tej vročini svetujemo senco, dovolj prijače in dobro branje. V novem Avto magazinu o 630-'konjskemu' Bentleyu, v bližnji prihodnosti prijajajočem Citroenu DS2, BMW-jevi šestici v kupejevski različici ...

Govorice so res le govorice, a nekajkrat se je že izkazalo, da smo napovedali prav. Tokrat dajemo na ogled risbo Citroena DS2, ki bo stopil ob bok prestižnim malčkom, kot sta Mini in A1. Glede na dosedanje vtise z oznako DS, bi formula prestižne izdelave in retro linij lahko učinkovala.

Več vemo tudi o novem Mercedes-Benzu razreda B, ki pa je že bolj resničen - vohunom ga je uspelo ujeti v zadnji fazi testiranj. Verjetno ga bomo v končni obliki videli že septembra v Frankfurtu!

Vozili smo en kup hudo zanimivih štirikolesnikov: Bentleya Continental Supersports s 630 'konji', novega Audija Q3 (jeseni bo naprodaj za od 28.900 evrov dalje), BMW-ja serije 6 Coupe (ta pride k nam jeseni - tudi s štirikolesnim pogonom!), dizelsko gnanega Jaguarja XF, prenovljeno paleto Volvov V70, XC70 in S80, Nissana Micro z 1,2-litrskim turbo motorjem in Opla Ampero, prvi električni avtomobil s podaljšanim dosegom.

Prvi na svetu, sploh pa v Sloveniji, smo zapeljali popolnoma novo Kio Rio. Ta bo pri nas na voljo že jeseni, z dobro opremljenostjo in konkurenčno ceno bo za naš trg zelo zanimiv.

Veliki test je tokrat en sam (Citroen DS4), kratkih pa je pet: Peugeot 508 SW, Škoda Octavia Scout, Renault Laguna Grandtour, Peugeot Partner Tepee in Mazda MX5 Roadster.

Seveda brez motociklističnih vsebin ne gre: zapeljali smo BMWja R 1200 R Classic in Hondo CBR 125. Na športnih straneh pa o F1, reliju Škoda Rally Maribor, MotoGP-ju, prvenstvu WTCC in ostalih brnečih športih.

Avto magazin št. 15/2011 izide 14. 07. 2011. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja