V novem Avto magazinu trije veliki testi: Zafira Tourer, Evoque in DS5

12. 1. 2012
Deli
V novem Avto magazinu trije veliki testi: Zafira Tourer, Evoque in DS5

Kaj so vozili naši testni vozniki in o čem boste lahko brali v drugi številki letošnjega Avto magazina?

Kriza gor ali dol – število novosti za letošnje leto ni nič manjše kot prejšnja leta. Petdeset jih je naštel Tomaž Porekar in opise, datume prihoda v Slovenijo in seveda tudi fotografije strnil na enajststranski članek. Tomaževo delo je tudi test Citroëna DS5 z 200-'konjskim' bencinskim motorjem, za katerega meni, da bi ugled te francoske znamke lahko popeljal na višjo raven. Na njegovi tipkovnici sta nastala še kratka testa Fiata 500C z dvovaljnim turbo motorjem (TwinAir) in Volkswagna Tiguana s 170-'konjskim' TDI-jem.

Urednik Dušan Lukič je imel v preteklih dneh opravka z novim Oplom Zafiro Tourer s sedmimi sedeži, ki si je zaslužil odlično oceno pri izrabi prostora na 4.658 milimetrih dolžine. Če iščete velik in uporaben družinski avtomobil, branje testa toplo priporočamo.

Z nekoliko drugačnim namenom je ustvarjen Range Rover Evouqe, moderni iKavboj, kot ga je naslovil avtor testa Matevž Hribar. Prepričal je z imidžem in voznimi lastnostmi na cesti in ravno tako na terenu, če od Angleža ne pričakujete preveč. Matevž je spisal še kratek test športno začinjenega Forda Fieste Deluxe (to je tista 'ta glasna) in dveh dvokolesnikov; 300-kubične Aprilile Atlantic in 990-kubičnega KTM-a Adventure v izvedbi Dakar (kot nalašč za januarsko branje).

Vinko Kernc je preizkusil Mazdo6 Sport Combi GTA z zelo suverenimi 180 turbodizelskimi 'konji', enega zadnjih pravih terenskih vozil, Toyoto Land Cruiser s trilitrskim štirivaljnim motorjem in še en štirikolesno gnan avtomobil, Dacio Duster 1.5 dCi.

Preberite še kratek test Fiata Doblo 1.6 Multijet (Saša Kapetanovič), še vtise z vožnje novih trialov znamke Sherco (preko ovir je plezal Peter Kavčič) in reportažo z relija Jänner (z bencinom zastrupljen Aljoša Mrak).

Pa seveda novice (napovedujemo Škodinega SUV-ja!), motonovice, kolumne in motošport.

Avto magazin 02/2012 izide 12. januarja 2012. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"