V novem Avto magazinu: vozili smo: Audi Q2, Audi A5 Coupé, Citroën C3, Volkswagen Up!, test: Ford Mustang,Opel AStra Sports Tourer, Mini Cooper Clubman SD in Mitsubishi Outlander PHEV

7. 7. 2016
Deli

V novem Avto magazinu predstavljamo precej novosti. Uživali smo z Audijem A5, si nabirali prve kilometre z Audijevim popolnoma novim športnim terencem Q2 in Volkswagnom Up-om ter bili na predstavitvi novega Citroëna C3. Na testih smo preskusili Ford Mustang Fastback V8 5.0, Opel Astro Sports Tourer 1,6 CDTi, Mitsubishi Outlander PHEV in Mini Cooper Clubman SD. Posvetili smo se tudi problematiki zaračunavanja elektrike za električne avtomobile, preverili, kaj bi za avtomobiliste lahko pomenil "Brexit" in obiskali Jeep Camp 2016. Ne prezrite niti motociklističnih testov (Ducati S Diavel, KTM EXC-F 350 in Suzuki V-Strom 650 XT ABS) ter reportaž z dirke VERD Extreme Enduro Race in relija za državno prvenstvo v Železnikih.

Številne avtomobile je mogoče udobno in brez težav voziti počasi. Veliko se jih izkaže tudi pri res hitri vožnji. Manj je takih, ki jih lahko udobno, brez napora in z užitkom vozimo zmerno hitro tako kot Audi A5. Vozili smo.

Audi Q2 prinaša svežino v Audijevo prodajno paleto. Je mladostno igriv in dinamičen, a na koncu še vedno premijski. Vozili smo.

Ste vedeli, da ima osveženi Up v potniški kabini skoraj toliko prostora kot Polo in da z novim motorjem ponuja, takole čez palec, podobne pospeške kot Golf GTi prve generacije? Vozili smo.

Že pred časom so odgovorni v Citroënu oznanili, da bodo kupcem v prihodnje ponujali drugačne, bolj živahne avtomobile. Prvi v vrsti je novi Citroen C3. Predstavljamo

Bolje pozno kot nikoli! Ne, naslov se ne nanaša na pozen prihod v cilj. S Fordom Mustangom Fastback V8 5.0 boste zagotovo med prvimi. Fraza v naslovu se navezuje predvsem na pozen prihod ameriške klasike na evropski trg. Na kratko.

Isti, a drugačen. Z nekonvencionalnim slogom in krilatimi prtljažnimi vrati Mini Clubman ponuja alternativo tradicionalnim družinskim kombilimuzinam. Na kratko.

Včasih je bila znamka Mitsubishi sinonim za cestno različico reli specialke, Evo pa za terence. Potem so nekaj časa delovali precej izgubljeno, kot ne bi vedeli, kaj početi. Zdaj imajo novo prodajno uspešnico: Mitsubishi Outlander PHEV. Kratki test.

Kaj dobimo, če aktualni evropski in slovenski avto leta križamo z večjim prtljažnikom? Še boljši oziroma – da ne bo nesporazumov – uporabnejši avtomobil, ki mu le stežka karkoli očitamo: Opel Astro Sports Tourer. Kratki test.

Če ne gre peš, pa z motorjem! Tako nekako bi lahko opisali dirko v kamnolomu Verd, ki je upravičila sloves najbolj ekstremne dirke pri nas. Reportaža

Tretji reli državnega prvenstva je minil brez večjih dramatičnih vložkov. Aleks Humar je v drugem delu tega kratkega relija odločno pospešil, do takrat pa se je s prvim mestom ponovno spogledoval hitri Aljoša Novak. Reportaža.

Novi Avto magazin 15/2016 je že v prodaji!

Naslednja številka, 16/2016, izide 21. julija 2016. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"