V novem Avto magazinu: vemo, kakšen bo novi Golf

6. 4. 2012
Deli
V novem Avto magazinu: vemo, kakšen bo novi Golf

V novi številki Avto magazina pišemo o prihajajočem novem Volkswagnu Golfu, prvi v Sloveniji pa smo sedli za volan nove Kie Cee'd. Pozabili nismo niti na ljubitelje električnih avtomobilov, pa tudi motociklističnih novosti ne manjka.

Vedno, ko je govora o novem Golfu, med množicami završi. Nekateri ga željno pričakujejo, drugi se ga bojijo, ker se zavedajo, da jim bo odžiral velik del prodajne pogače. Nanj in na prvo uradno predstavitev bo potrebno počakati do jesenskega pariškega avtomobilskega salona, še letos pa naj bi zapeljal že do novih kupcev.

Kia Cee'd je na slovenskem trgu prodajna uspešnica. Že doslej je polg nizke cene vabila tudi s svojo obliko in počutjem v avtomobilu, zdaj pa so Korejci tu naredili še korak naprej.

Trg električnih avtomobilov se navkljub marsikaterim dvomljivcem, počasi, a vztrajno širi. Hibridni model so predstavili pri Audiju (A8), vozili smo dva nova Toyotina modela (Yaris Hybrid in Toyota Prius+), pa tudi pri Renaultu so svojo "električno" paleto razširili z modelom Twizy.

Seveda ne moremo mimo običajnih novosti - vozili smo novo Seat Ibizo, podrobneje pa testirali tudi povsem svežo Hondo Civic, pa tudi Kio Picanto, dizelsko-hibridni Peugeot 3008 in prenovljena začetnika premijskega razreda Audi A5 Sportback in BMW serije 3.

Nismo pa pozabili na motoristične navdušence. Tako smo za vas preskusili BMW C 600 Sport in C 650 GT, skuterja, po katerih z zavistjo pogleda tudi marsikateri zagrizeni motorist, ki trdi, da skuter ni motor. Pri Bridgestonu so pripravili nove gume Battlax S20, beseda pa je nanesla tudi na novo sezono v MotoGP-ju.

Seveda pa je veselo že v prvenstvu Formule 1, pa na dirkah domačega in svetovnega prvenstva v reliju in še kje.

Avto magazin 09/2012 izide 19. aprila 2012. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel