V novem Avto magazinu vse novosti avtosalona Detroit

27. 1. 2011
Deli
Avto Magazin 3/2011

NAIAS, severnoameriški mednarodni avtomobilski salon, je doživel že bolj vesele in dogodkov polne dni, kot je bila njegova letošnja 22. mednarodna izdaja.

Odkar se je ameriška avtomobilska industrija znašla v krizi, je salon v vsakem pogledu manjši, kot je bil v letih ameriškega razcveta. Salon v Detroitu podrobno predstavljamo na 7 straneh v reviji.

V tem Avto magazinu boste našli dvostransko tabelo novosti, ki jih bodo avtomobilske znamke po svetu predstavile letos. Med njimi bo tudi kupejevski Mini. Razkrivamo.

Vozili smo Mazdo5 CD116, ki ima motor z manj prostornine, a v vsem boljši, Mazdina Petica pa je z njim zelo prijeten avtomobil.

Med drugim smo testirali Audi A7 Sportback 3.0 TDI Quattro. To je štirivratni kupe, razen prtljažnika - ta se ne odpira kupejevsko, temveč kot pri kombilimuzinah, z zadnjo šipo vred.

Na testu smo imeli tudi Hyundai i30 1.4 Style. Testni primerek je imel opremo Style, četrto stopnjo razkošja, ki si ga lahko privoščimo, en sam doplačljiv dodatek in tempomat oziroma uravnalnik stalne hitrosti.

Na športnih straneh si lahko preberete vse o letošnjem Reli Dakarju, ki ga je Stanovnik končal na 11. mestu, kar je rezultat kariere.

Nova številka je v prodaji od 27. januarja 2011.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja