V novem Avto magazinu: Ženeva 2013, vozili smo RAV4 pa tudi Clio RS!

7. 3. 2013
Deli
V novem Avto magazinu: Ženeva 2013, vozili smo RAV4 pa tudi Clio RS!

Letos bo Italdesign proslavljal že svojo 45. obletnico. Za tiste, ki ne veste - ustanovil ga je morda eden največjih italijanskih oblikovalcev, Giorgetto Giugiaro.

Studio je že več kot dve leti v lasti Audija oziroma Lamborgihinija (ki je v lasti Audija), kar pa so s pridom izkoristili in nastala je dih jemajoča študija! Razkrivamo jo v novem Avto magazinu!

Še nekaj dni nas loči od datuma, ki bo dovoljeval uporabo letnih gum. Seveda le in zgolj, če bodo to dovoljevale vremenske razmere. A ker upamo, da se sneg vendarle poslavlja, smo vam pripravili test najnovejših letnih gum. Mačka v žaklju se ne kupuje več!

Tudi letos smo v februarju razkrili rezultate naše akcije Najboljši avtomobili. V novem Avto magazinu objavljamo zmagovalce, pa tudi srečne nagrajence, ki so prejeli bogate nagrade!

V začetku marca se je 'zgodila' že 83. ženevska razstava novih avtomobilov. Veliko novega, privlačnega, zanimivega in tudi pregrešno dragega. To je Ženeva. Tudi v Avto magazinu!

Prav tako na ženevskem salonu je bil razglašen evropski avto leta 2013. V času oddajanja članka za revijo zmagovalec še ni bil znan, zato si v njej lahko malce več preberete o samem glasovanju Tomaža Porekarja. Mi pa vam prišepnemo, da je evropski avto leta 2013 z veliko prednostjo postal Volkswagen Golf. Torej, po slovenskem, še evropski avto leta!

Po skoraj dvajsetih letih je čas za že četrto generacijo Toyote RAV4. Novinec je večji, prostornejši, s čistejšimi in zmogljivejšimi motorji. In s praktično nespremenjeno ceno!

Pri Citroenu ne stojijo križem rok. Novi C3 je praktično nared za prodajo, kaj kmalu mu bo sledil tudi C4 Picasso.

Ljubitelji hitrih in majhnih avtomobilov, ne prezrite vtisov in zapisov s prve vožnje novega Clia. Seveda ne katerega koli - vozili smo novi Renault Clio RS!

Še pred Ženevo, je svoje novosti razkril Volvo. Znamki se sicer ne godi najbolje, a prav slabo pa tudi ne. Zato se lahko novosti, ki bodo v prvi vrsti zelo, zelo varne zelo veselimo.

Pri Fiatu so razkrili dopolnjeno paleto motorjev, ki bodo novi 500L naredili precej bolj uporaben. Podrobno smo preskusili tudi novo Mazdo6, ki se po dobrih desetih letih predstavlja v povsem novi podobi. Prav tako povsem nov je tudi Mitsubishi Outlander. Morda avto na prvo žogo ne prepriča z obliko, a vse ostalo da vedeti, da Japonci niso od muh!

Ljubitelji družinskih avtomobilov ne spreglejte zapisa o Oplovi Zafiri Tourer, pa tudi ne o Volkswagnu Golfu, ki je pri nas na podaljšanem testu.

Ljubiteljem motociklov ponujamo vtise z vožnje Yamahe YZF-R1, napovedujemo nov adrenalinski dogodek v Stožicah, seveda pa objavljamo tudi reportažo iz tistega, ki se je že zgodil, torej petega Motorsport Showa & Salona.

Seveda pa nismo pozabili na novice iz sveta motošporta!

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja