V Sloveniji naprodaj BMW serije 3 šeste generacije

12. 2. 2012
Deli

Tisti BMW, ki od leta 1975 predstavlja osrčje ponudbe te znamke (leta 2010 je prodaja serije 3 predstavljala skoraj tretjino prodaje vseh Beemvejev) in ki šteje že 6. generacijo, je naprodaj tudi na našem trgu.

Da je nova generacija prepoznavna zunaj, je "kriv" oblikovalec Christopher Weil, da je prepoznavna znotraj pa Christian Bauer. Trojka, ki je spet nekoliko zrasla v vse smeri (v dolžino 93 milimetrov) in je tudi znotrtaj prostornejša, a je pri tem vseeno do 45 kilogramov lažja, je poleg osnovne na voljo v treh nadgrajenih linijah (Modern, Sport in Luxury), poganjajo jo 4 prenovljeni motorji, menjalnika sta dva, kmalu pa se bodo ponudbi pridružili še drugi motorji.

V ceniku najcenejši je 316d (31.600 €), vendar ta različica pride nekoliko kasneje. Najcenejši bencinsko gnani je 320i (34.300 €), najdražji v trenutnem ceniku pa je 6-valjni 335i (45.900 €).

Jeseni se bo ponudbi pridružila še različica ActiveHybrid 3, ki bo imel nekoliko nižji prtljažnik, a vseeno možnost njegovega podaljšanja, vse njegove mehanske komponente pa so zasnovanje za celotno življenjsko dobo.

besedilo in foto: VK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja