TomTom začel pot po Sloveniji

30. 11. 2011
Deli

Domače tržišče je postalo bogatejše za še enega velikana v svetu navigacijskih naprav. Zaenkrat naprodaj dve seriji naprav s cenami od 139 do 199 evrov.

Na današnji tiskovni konferenci v Ljubljani je TomTom oznanil prihod dveh naprav serije Start in Via v Slovenijo in k našim južnim sosedom. Kot je povedal Lucca Tammaccaro, podpredsednik TomTom za področje Italije in Balkana, se trg navigacijskih naprav še vedno razvija. Na tem trgu namreč navigacijske naprave uporablja manj kot petina voznikov, v preostali Evropi pa se ta številka giblje okrog 35 odstotkov.

Zaenkrat sta naprodaj dve seriji navigacijskih naprav; Start in Via. Cene za prvo se gibljejo od 139 do 179 evrov, medtem ko je model Via 120 Europe z modrozobo povezavo na voljo za 199 evrov. V obeh primerih so zemljevidi Slovenije s 105.000 kilometri cest) in Hrvaške (90.000 km cest) že naloženi in vključujejo okrog 7.000 interesnih točk.

Prednosti naprav TomTom vidijo v preprosti namestitvi (nosilec za avtomobilsko steklo je zložljiv), odličnih mapah, preprostem uporabniškem vmesniku, zanesljivih ocenah časa prihoda in napredni TomTom Map Share tehnologiji, ki s pomočjo 50 milijonov uporabnikov po svetu omogoča najhitrejše korekcije zemljevidov in ostalih uporabniških informacij. Poudarili so tudi, da je v spletni trgovini AppStore aplikacija TomTom med najbolj priljubljenimi aplikacijami za pametne mobilne telefone in tablice.

Na slovenskem trgu je distributer izdelkov TomTom podjetje Evrovision, ki bo že prihodnji mesec poskrbelo za dobavljivost naprav tudi prek spletne strani www.tomtom.com.

P.S.: Hudiča, pozabili smo vprašati, ali bo pri nas naprodaj navigacijski sistem z glasom Jeremyja Clarksona iz oddaje TopGear.

 

 

 

TomTom začel pot po Sloveniji