Ženeva 2013: Chevrolet bo predstavil Corvette Stingray Cabrio

25. 2. 2013
Deli
Ženeva 2013: Chevrolet bo predstavil Corvette Stingray Cabrio

V Detroitu se je predstavila nova Corvette, ki se bo v Ženevi predstavila še kot kabriolet.

'Najbolj primerno svetovno prizorišče za predstavitev novega kabrioleta Stingray je zagotovo Ženeva, saj je model Corvette obraz Chevroleta po vsem svetu,' pravi Susan Docherty, predsednica in direktorica znamk Chevrolet in Cadillac za Evropo. 'Gre za ikono, ki je že dolgo uveljavljena in občudovana celo v državah, kjer uradno ni bila nikoli na voljo.'

Trenutno so lastniki in klubi ljubiteljev modela Corvette prisotni v več kot 100 državah. 58 odstotkov od 1,1 milijona oboževalcev Corvettine uradne strani Facebook se namreč nahaja zunaj Združenih držav Amerike.

Kabriolet Corvette Stingray se ponaša z enakim ravnovesjem tehnologije, oblike in zmogljivosti, ki je bilo predstavljeno s kupejem v Detroitu januarja letos.

'Vsak model Corvette je že od samega začetka zasnovan kot odprt avtomobil,' pravi Tadge Juechter, glavni inženir modela Corvette. Novi Stingray po njegovih besedah ni nič drugačen, saj sta kupe in kabriolet zasnovana tako, da se odlično obneseta v vsaki situaciji, tako pri vsakodnevni vožnji na delo, dolgem potovanju ali hitri vožnji po zavitih  cestah.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"