V Ženevi tudi novi Mini Clubman

27. 2. 2014
Deli

Mini bo v Ženevi predstavil študijo Mini Clubman Concept, ki seveda nakazuje serijski model Clubman.

Ta bo v primerjavi s predhodnikom očitno drugačen, no vsaj zadnja vrata bodo, ki bodo takšna kot pri večini avtomobilov sveta - torej na vsaki strani in z odpiranjem v isto smer kot prednja. Druga pomembna novost bo velikost avtomobila. V dolžino bo daljši kar 26 centimetrov, za dobrih 17 centimetrov bo tudi širši, malenkostno bo tudi višji. S tem se bo po velikosti prebil na prvo mesto med Miniji in se dodobra približal običjnim karavanom.

Seveda bo tudi Clubman v notranjosti navduševal s kvalitetnimi materiali, odlično ergonomijo in velikim osrednjim zaslonom, precej podobno kot običajni Mini. Morda drugačna je sredinska konzola med sedežema, ki je precej dvignjena in povsem ločuje voznikov in sopotniški prostor.

Clubman si bo seveda z Minijem delil tudi vse menjalnike (ročne in samodejne) ter motorje, kar pomeni, da bo ob znanih štirivaljnih bencinskih in dizelskih motorjih, na voljo tudi novi 1,5-litrski trivaljni motor, ki smo ga že pred časom preskusili v BMW-jevi Enki in se je izkazal za več kot odličnega.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol