V12 Vantage S tudi z ročnim menjalnikom

7. 4. 2016
Deli

Aston Martin je V12 Vantage S za modelno leto 2017 opremil tudi z ročnim menjalnikom, s čimer bi rad zadovoljil predvsem najbolj zagrizene navdušence za športno vožnjo.

Prvo prestavo sedemstopenjskega menjalnika so v skladu s tradicionalno postavitvijo športnih menjalnikov namestili v položaj "dog leg" levo spodaj. S tem so tudi zagotovili, da so prestave, ki jih voznik med vožnjo največkrat uporabi, razvrščene v obliki dvojne črke H, kot pri konvencionalnem šeststopenjskem menjalniku.

Menjalnik je opremljen tudi v vmesnikom AMSHIFT, ki s pomočjo tipal na sklopki, menjalniku in pogonski gredi ter posebnega algoritma omogoča simulacijo prestavljanja navzdol s tehniko "heel-and-toe" ter prestavljanje navzgor pod polnim plinom. AMSHIFT se lahko uporablja v vseh režimih vožnje, učinkovit pa je predvsem v športnem.

Aston Martin V12 Vantage z ročnim menjalnikom sicer stane enako kot s samodejnim, enaka pa je tudi večina drugih lastnosti, vključno s pospeški v 3,9 sekunde do 100 kilometrov na uro.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol