Vajeniška Golfa za festival GTI ob Vrbskem jezeru

4. 5. 2016
Deli

Na srečanju ljubiteljev Golfa GTI ob Vrbkskem jezeru se predstavljata dva Golfa, ki so ju po svojih zamislih uredili učenci Volkswagnovih poklicnih šol iz Wolfsburga in Zwickaua.

12 vajencev šole iz Wolfsburga je pripravilo 400-'konjski' Golf GTI Heartbeat s fantastičnim zvokom iz sedmih zvočnikov s skupno močjo 1.360 vatov in kontrastno barvno shemo karoserije z vzorcem v obliki satovja in simboli srčnega utripa. Vajenci v starosti 20 do 26 let so svojega Golfa zasnovali na standardnem trivratnem Golfu GTI Performance, za njegovo izdelavo pa so potrebovali devet mesecev.

Zunanjost so obdali s folijo motne temno sive in bleščeče srebrne barve, prehod med njima pa so izvedli s satastim vzorcem z elementi rdeče barve in oznako 40, ki označuje 40 let Golfa GTI. Športnost sicer poudarjaj tudi 20-palčna platišča BBS. Notranjosti dominirata dva lupinasta sedeža, ki sta prav tako okrašena s simbolom "40" in satastim vzorcem ki se ponovi tudi na oblogah vrat.

Drugi avtomobil, pri katerem so sodelovali gojenci poklicne šole v Zwickau, je Golf R Variant "Performance 35". Zanj so značilni večplastna barva karoserije v kombinaciji sive in svetlo rdeče barve in dodatna vstopnika za zrak na pokrovu motorja. V notranjosti se ponovi barvna shema karoserije, strop so opremili z "led zvezdicami", v prtljažnik pa so vgradili zvočni sistem z 12 zvočniki in močjo 2.500 vatov.

Številka "35" v imenu namiguje na moč motorja, ki so jo povečali na 350 'konjev', in tudi na drugi jubilej, ki ga prav tako proslavljajo ob Vrbskem jezeru, saj letos tam poteka že 35. srečanje GTI.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"