Varnostna inovacija za vse motoriste!

Vsi motoristi in ostali vozniki dobro vedo, da napačna signalizacija lahko hitro povzroči prometno nesrečo. A na srečo sta Miha Kovač in Rok Upelj ustvarila Smart Turn System. Prvi sistem za samodejni izklop smernikov na motorju, ki avtomatsko izklopi smernik po koncu manevra.

Varnostna inovacija za vse motoriste! (foto: SPAR) SPAR
7. 10. 2016 | Promocijsko sporočilo

Vsaka inovacija za večjo varnost v prometu je več kot dobrodošla. In čeprav se zdi neverjetno, svet motociklizma ni poznal zanesljive rešitve za samodejni izklop smernikov po zavoju. Miha Kovač in Rok Upelj sta se zato odločila iznajti tehnologijo, ki bo reševala življenja, saj naj bi bila prav nepravilna uporaba smernikov eden izmed najpogostejših razlogov za prometne nesreče med motoristi. Z ekipo jima je uspelo: iznašla sta sistem, ki stalno spremlja, obdeluje in shranjuje informacije o stanju, poziciji in gibanju motorja ter je zato zmožen prepoznati zavoj, menjavo pasu, prehitevanje ali krožišče.

Smart Turn System je pametna in zanesljiva rešitev, ki ji zaupajo tudi znana imena motociklizma. Naprava deluje na mehanskih stikalih z utripajočo napetostjo na stikalu smernika, namestitev je karseda preprosta, njen potencial za večjo prometno varnost pa ogromen.

Zgodbo Mihe in Roka spoznajte tudi v oddaji Štartaj, Slovenija!. Oddajo bodo začeli predvajati na POP TV sredi oktobra, izdelki vseh 12 sodelujočih pa so že v prodaji na posebnih policah v megamarketih Interspar.

Preberite več na Playboy.si