Video: Audijev metro projekt

24. 10. 2007
Deli

Pri Avto magazinu smo napovedali, da bo Audi rivala bavarskemu Miniju v konceptni preobleki predstavil že na tokijskem avtomobilskem salonu. Zgodil se je Audi Metroproject Quattro.

Iz tega koncepta bo nastal najmanjši Audi, ki naj bi iz tekočih trakov tovarne v Ingolstadtu zapeljal čez dve leti. Seveda z imenom A1. Trivratni štirisedi malček se poganja s pomočjo hibridnega pogona. Pod motornim pokrovom Metroprojecta je 1, 4-litrski TFSI z 110 kW (150 KM), ki prenaša moč preko S-tronica na prednji kolesi.

Pogon je speljan tudi na zadnji kolesni par, le da tam svoje delo opravlja 30 kW (41 KM) močan elektromotor, ki navdušuje predvsem z 200 Nm navora. Oba motorja tako skrbita za veliko moč in skupaj z ostalimi deli Audijevega malčka zagotavljata veliko užitkov v vožnji.

Električna energija se shranjuje v litij-ionskem akumulatorju, za polnjenje pa se lahko priklopi kar na domačo električno vtičnico. Za varčevanje je vgrajena tudi tehnika Start-Stop. Le z električnim pogonom naj bi bil Metroproject zmožen prevoziti razdaljo do 100 kilometrov.

Kljub športnosti (0-100 km/h in 7, 8 s, 201 km/h) naj bi koncept za 100 prevoženih kilometrov v povprečju potreboval le 4, 9 l goriva.

Foto in video: Audi

Za ogled videa potrebujete Flash vsadek (plug-in). Video je velik 39, 5 Mb.

Audi