Video: Audijev metro projekt

Pri Avto magazinu smo napovedali, da bo Audi rivala bavarskemu Miniju v konceptni preobleki predstavil že na tokijskem avtomobilskem salonu. Zgodil se je Audi Metroproject Quattro.

24. 10. 2007

Audi

Iz tega koncepta bo nastal najmanjši Audi, ki naj bi iz tekočih trakov tovarne v Ingolstadtu zapeljal čez dve leti. Seveda z imenom A1. Trivratni štirisedi malček se poganja s pomočjo hibridnega pogona. Pod motornim pokrovom Metroprojecta je 1, 4-litrski TFSI z 110 kW (150 KM), ki prenaša moč preko S-tronica na prednji kolesi.

Pogon je speljan tudi na zadnji kolesni par, le da tam svoje delo opravlja 30 kW (41 KM) močan elektromotor, ki navdušuje predvsem z 200 Nm navora. Oba motorja tako skrbita za veliko moč in skupaj z ostalimi deli Audijevega malčka zagotavljata veliko užitkov v vožnji.

Električna energija se shranjuje v litij-ionskem akumulatorju, za polnjenje pa se lahko priklopi kar na domačo električno vtičnico. Za varčevanje je vgrajena tudi tehnika Start-Stop. Le z električnim pogonom naj bi bil Metroproject zmožen prevoziti razdaljo do 100 kilometrov.

Kljub športnosti (0-100 km/h in 7, 8 s, 201 km/h) naj bi koncept za 100 prevoženih kilometrov v povprečju potreboval le 4, 9 l goriva.

Foto in video: Audi

Za ogled videa potrebujete Flash vsadek (plug-in). Video je velik 39, 5 Mb.