VIDEO: Citroën DS4 in C-Zero

1. 6. 2011
Deli

V podjetju Citroën Slovenija so predstavili dve novosti, DS4 in C-Zera, ki kljub svežini že nosita na ramenih oznako drugi in tretji.

DS4 je po DS3 drugi iz linije DS, ki hoče prepričati predvsem tiste, ki jim je C4 premalo. Zato je skoraj enako velik (DS4 je od C4 za pet centimetrov krajši, je pa zato za dva centimetra širši in za 3,4 centimetra višji), ima pa neprimerno boljše materiale in več opreme. Zaradi bolj togega podvozja je DS4 tudi bolj športen, krvni tlak pa vozniku zvišajo tudi močnejši motorji. Največ povpraševanja bo zagotovo po turbodizelskih motorjih HDi (od 82 do 120 kilovatov), ljubiteljem večje uglajenosti pa ponujajo atmosferske in prisilno gnane bencinske motorje (VTi oziroma THP od 88 do 147 kilovatov).

Vse različice DS4 bodo imele serijsko štiri varnostne blazine, varnostne zavese, ESP, ročno klimatsko napravo, radio z MP3, tempomat in omejevalnik hitrosti, po napovedih najbolje prodajana oprema So Chic pa še sistem bluetooth z USB, parkirna tipala zadaj, 17-palčna kolesa, samodejno klimatsko napravo in samodejno prižiganje luči ter zagon brisalnikov. Bencinske različice si lahko omislite za od 19.490 pa do 28.290 evrov, turbodizelske pa za od 21.490 do 26.590 evrov. Po besedah vodilnih pri Citroënu Slovenija dodatnih popustov na osnovno ceno pri liniji DS ne bodo ponujali, morda v prihodnosti le bogatejše pakete opreme. Vas zanima še razlika v ceni med primerljivo opremljenima DS4 in C4? Ta okvirno znaša od štiri do pet tisoč evrov v prid C4, seveda odvisno od motorjev.

Po Mitsubishiju iMiev in Peugeotu iOn prihaja še tretji predstavnik, Citroënov C-Zero. Povsem električni avtomobilček z največjo močjo 47 kilovatov in idealnim dometom 150 kilometrov (ali bolj realnih 80 km) bo stal 35.460 evrov, od načrtovanih petih letos pa so dva že prodali koprski občini in Elektru Maribor. (AM)

VIDEO Citroën DS4