Video: Ford Mustang je 'predriftal' severno pentljo dirkališča Nürburgring

29. 9. 2018
Deli

Na severni pentlji dirkališča Nürburgring je padel že marsikateri rekord v hitrosti vožnje, a nihče se ga do zdaj ni lotil 'povprek' in ga 'predriftal'. Vsaj do prejšnjega tedna ne, ko je to uspelo Fordu Mustangu.

Vseh 20,7 kilometra proge je namreč 'predriftal' prvak med 'driftarji' Vaughn Gittin Jr., ki je sedel za volanom drsenju čez ovinke prilagojenega Forda Mustanga RTR z motorjem 5.0 Aluminator XS, ki so ga v oddelku Ford Performance nastavili tako, da razvija moč 900 'konjev'.  Tudi največji kot zasuka volana so povečali na 65 stopinj.

Gittin Jr. je med podvigom pogosto vozil hitreje od 240 kilometrov na uro, čez ovinke drsel v najvišji šesti prestavi, ob tem pa je uničil tri komplete gum.

Po svojem podvigu, pri katerem je po njegovem mnenju bila zabava pomembnejša od časa, v katerem je prevozil krog, je Gittin Jr. povedal: »Nordschleife je ena izmed legendarnih prog na svetu – morebiti celo najslavnejša – in odkar se spomnim, sem bil zaljubljen v nevarnosti in ‘folkloro’ slavnega ‘zelenega pekla’ na Nürburgringu. Končno mi jo je uspelo obiskati leta 2013 in takrat sem si obljubil, da jo bom nekega dne ‘predriftal’ v celoti,« in dodal: »Zelenega pekla še zdaleč nisem poznal tako dobro, kot sem si predstavljal. Ko pri teh hitrostih postrani drsite po progi, je vse drugače. Tega v videu sicer ne boste opazili, a nekajkrat me je bilo pošteno strah.«

Vsekakor pa si podvig Vaughna Gittina Jr. in Forda Mustanga RTR oglejte v videu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"