Video: Onboard po stezi Nürburgring

22. 5. 2008
Deli
Video: Onboard po stezi Nürburgring

Pred odhodom na Nürburgring smo na različnih spletnih straneh prebrali opozorila, da je med dirkanjem v avtomobilu prepovedano uporabljati videokamero in fotoaparat. Okej, držali se bomo pravil, a vseeno iskali možnosti, da nekako posnamemo stezo tudi iz voznikove perspektive.

Ob prihodu smo zato bili toliko bolj presenečeni, ko smo kamere in fotoaparate videli v veliko avtomobilih na stezi, redarji pri vhodu pa temu niso posvečali posebne pozornosti. Kamere vseeno nismo preveč izpostavljali, ampak smo si jo vsi trije sopotniki med prvo vožnjo po stezi izmenjavali in poskušali narediti čim boljše posnetke, kar ni bila ravno lahka naloga.

Nürburgring velja namreč za izjemno zahtevno dirkaško stezo. V grobem se deli na 22 kilometrov dolgo Nordchleife, po kateri smo se vozili tudi sami, in pet kilometrov dolgo Südschleife, ki je sodobna dirkaška steza, namenjena največjim športnim dogodkom v Nemčiji. Nordschleife ima 33 levih in 40 desnih zavojev ter več kot 300 metrov višinske razlike, na stezi pa je vseskozi veliko avtomobilov, ki jih je treba prehiteti ali pa se jim umikati.

Posneli smo našo prvo vožnjo s Hondo Civic Type-R, ko se je voznik Vinko Kernc bolj ali manj še ogreval za naslednjih sedem krogov.

Oglejte si video Nürburgring skozi objektiv ekipe AM

Nurburgring_onboard2