Video: Volvo ni le pregovorno varen

22. 8. 2012
Deli
Video: Volvo ni le pregovorno varen

Insurance institute for highway safety (IIHS) je izvedel preizkus čelnih trčenj in dal le trem avtomobilom višjega srednjega razreda zadovoljivo oceno.

Pri njihovem testu le 25 odstotkov prednjega dela vozila na voznikovi strani trči v trdno oviro pri hitrosti 64 km/h (40 mph). Test izvajajo za prikaz, kaj se zgodi z avtomobilom ob trku v nepremičen objekt oziroma drevo. Test z manjšim prekrivanjem je tako simulacija zelo hude nesreče, ki pa se lahko hitri zgodi v vsakdanjem prometu.

Oceno dobro sta si prislužila le Acura TL in pa nam bolj poznani Volvo S60, še sprejemljivo pa Infiniti G. Acura TSX, BMW seije 3, Lincoln MKZ in Volkswagen CC so prejeli oceno pogojno, Mercedes-Benz razred C, Lexus IS, Audi A4 in Lexus ES pa slabo. Vsi avtomobili so bili letnik 2012, tabelo pa si lahko ogledate na tej povezavi.

Uspešnost Volva S60 na testu ne čudi, saj je v lanskem letu kar pet Volvovih modelov prejelo nagrado Top safety pick, zaradi česar je bil Volvo edina evropska znamka z nagrajenimi petimi modeli, so še zapisali v poročilu IIHS 2011. Ob tem so pri Volvu ponosni tudi na SUV XC60, ki je prav tako med najvarnejšimi avtomobili v svojem razredu.

Več o novem testnem trčenju si lahko preberete na http://www.iihs.org/, video testnega trčenja pa si lahko pogledate na tej povezavi.

 

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol