Video: Zdaj tudi trivratni Seat Leon

18. 2. 2013
Deli

Povsem novi Seat Leon bo zdaj na voljo, tako kot manjša Ibiza, tudi z oznako SC (Sports Coupé), kar seveda pomeni le troje vrat.

Pri Seatu sicer niso deležni tako močne podpore kot nekatere druge znamke v koncernu, a to pravzaprav poskušajo izkoristiti v svoj prid na način, da imajo več oblikovalske svobode. Zato trdijo, da je novi Seat Leon povsem njihov izdelek, seveda s preverjenimi Volkswagnovimi oziroma koncernskimi dodatki.

Tako se novi SEAT Leon SC ponaša s premišljeno zasnovo in številnimi udobnostnimi ter varnostnimi sistemi, kot so sodobni infotainment, inteligentni asistenčni sistemi, sistematični koncept lahke gradnje, natančno usklajene nastavitve podvozja in najnovejša generacija motorjev. Vsi motorji so opremljeni s turbopolnilnikom in sistemom direktnega vbrizgavanja goriva. Motorji TSI in TDI gibne prostornine od 1,2 do 2,0 litra imajo razpon moči od 63 kW (86 KM) do 135 kW (184 KM). Pri Seatu izpostavljajo  1,6-litrski TDI motor z močjo 77 kW (105 KM) in sistemom start-stop, saj naj bi ta v povprečju porabi le 3,8 l dizelskega goriva na 100 km, v ozračje pa spustil 99 g/km emisij CO2.

Tako kot Leon s petimi vrati je tudi Leon SC na voljo v izvedbah Reference in Style, kupci pa se lahko odločijo tudi za športno različico FR.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel