Promet na tej ljubljanski cesti bo v naslednjih dneh močno oviran. Zastoje pričakujte tudi na okoliških ulicah ....

5. 3. 2024 | metropolitan.si , STA
Deli
Promet na tej ljubljanski cesti bo v naslednjih dneh močno oviran. Zastoje pričakujte tudi na okoliških ulicah .... (foto: Žiga Živulović Jr./Bobo)
Žiga Živulović Jr./Bobo

Zastoji se bodo zagotovo širili tudi na okoliške ceste in ulice.

Zaradi prestavitve kanalizacijskega zbiralnika na Vilharjevi cesti bo do predvidoma prihodnjega ponedeljka zaprto smerno vozišče med Dunajsko in Železno cesto.

Obvoz tudi za avtobuse

Avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) iz smeri Dunajske proti Železni cesti bodo vozili po obvozu, dostop do parkirišč bo mogoč, so sporočili z ljubljanske občine. Pričakovati je, da bodo posledično še bolj obremenjene druge prometne povezave v okolici, kot so Dunajska in Masarykova cesta ter Trg OF.

Na Mestni občini Ljubljana ob tem vse udeležence v prometu prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. Podrobnejše informacije o mobilnosti in zaporah cest po Ljubljani so na voljo na portalu PROMInfo.

Potni listi katerih držav na globalni ravni odpirajo največ vrat? Odgovor vas bo presenetil
Žiga Živulović Jr./Bobo

Zastoje pričakujte tudi na Gorenjskem in Primorskem

Zaradi gradnje blejske obvoznice bo do 21. aprila za Bled veljal spremenjen prometni režim. Direkcija za infrastrukturo je po pozivih lokalnih skupnosti opustila načrte o krožnem obvozu prek Kočne. Promet bo tako še naprej potekal prek Betinovega klanca, vendar izmenično enosmerno, zato pričakujejo zastoje na obeh straneh.

Do konca marca pa se obetajo zastoji tudi v Kopru. Skozi predor Markovec bo namreč promet tekel dvosmerno po eni cevi. Kot so pojasnili na Darsu, namreč dela pri izgradnji kabelske kanalizacije za nov 110-kilovatni električni kablovod med Koprom in Izolo vzdolž obalne hitre ceste prehajajo v sklepno fazo, kar terja popolno zaporo cevi predora iz smeri Izole proti Kopru.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol