Volkswagen E-Up!

19. 9. 2009
Deli

Brezemisijska študija E-Up! temelji na modulih Volkswagnove družine malih vozil New Small Family, ki je napovedana za leto 2011.

Kompaktno vozilo s skupno dolžino 3, 19 m kaže, kako so si pri Volkswagnu za leto 2013 zamislili specialista za mestno vožnjo, ki bo deloval izključno na električni pogon. Študija E-Up! z izrazitimi in prečiščenimi karoserijskimi linijami sledi novi Volkswagnovi oblikovalski filozofiji in utegne, tako kot še nekateri drugi modeli te znamke, postati kultno vozilo.

Kajti po dolgem času je to prvi ultrakompaktni model – ki se ne spogleduje s prejšnjimi modeli, temveč utira nove poti v prihodnost – ki je simpatičen, hkrati pa združuje brezčasno kakovost in presega razredne meje. Notranjost tega najmanjšega Volkswagnovega vozila poleg tega preseneti s povsem novim konceptom izkoristka prostora. V E-Up! se lahko udobno peljejo trije odrasli in en otrok; z enim polnjenjem litij-ionskih baterij vozilo lahko naredi 130 km, in to povsem brez emisij škodljivih izpušnih plinov.

Foto: Volkswagen