Volkswagen gre v ZDA z Atlasom

28. 10. 2016
Deli

Volkswagen je predstavil svojega novega športnega terenca. Imenuje se Atlas, za zdaj samo za ameriški trg pa ga bodo izdelovali v Chattanoogi v Tennesseeju, kjer že nastaja ameriški Passat.

Volkswagen je z Atlasom vstopil v pomembni razred, ki ga v ZDA označujejo kot "midsize SUV" (srednjeveliki športni terenec) in tvori desetino vseh novih avtomobilov, velikostno pa se uvršča med Tiguana in Touarega. V praksi to pomeni,da je dolg 5,037, širok 1,979, visok pa 1,768 metra.

Za tehnično osnovo mu služi modularna platforma MQB, kar pomeni tudi, da ima motorja vgrajena prečno. To sta 2-litrski štirivaljnik TSI z močjo 238 'konj' in 280 'konjski' 3,6-litrski motor VR6, ki sta oba povezana z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Pogon je prednji ali štirikolesni.

V potniški kabini lahko sedi do sedem potnikov s prtljago, vozniku pa je poleg klasičnih merilnikov na voljo tudi aktivni zaslon Volkswagen Digital Cockpit. Na voljo je izčrpna povezljivost vključno z Apple Car Playem, Android Autom in Mirror Linkom, potnike lahko razvaja audio sistem z dvanajstimi zvočniki, za varnost pa poleg drugih skrbi sistem Automatic Post-Collision Braking System.