Karavanskega Passata ne bo. Namesto njega pa pri Volkswagnu pripravljajo ...

31. 10. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Nemci so že namignili, kako bo videti, razkrili pa so tudi najbolj pomemben "karavanski" podatek. 

Volkswagen je konec avgusta v Emdnu začel proizvodnjo električnega zastavonoše ID.7, ki bo na voljo v limuzinski in karavanski izvedenki.  Nemci nanj stavijo veliko, najbrž tudi zato, ker bo na voljo kot ena v Evropi najbolj priljubljenih karoserijskih izvedenk ... Ne, ne kot SUV.

Volkswagen začenja proizvodnjo zelo pomembnega avtomobila

Prvi Volkswagnov električno gnani karavan bo ID.7 Tourer, ki so ga hkrati z limuzinsko različico končno predstavili in v Evropi ponudili prihodnje leto. Zdaj pa so pokazali zamaskiran avtomobil in razkrili za karavana enega najpomembnejših podatkov!

ID.7 Tourer bo lahko poleg petih potnikov "pospravil" še 545 litrov tovora, s podrto zadnjo vrsto sedežev pa se bo prtljažni prostor povečal na 1714 litrov prostornine. Dolžina prtljažnika s podrtimi sedeži bo skoraj 2 metra - dovolj za smuči. 

Model, ki stopa v velike Passatove 'čevlje'

ID.7 bo imel 210 kW moči in 550 Nm navora ter pogon na zadnji osi, o baterijskem sklopu ter dosegu pa še niso povedali kaj dosti, razen tega, da bo doseg znašal do 700 kilometrov. Viri poročajo, da bosta na voljo dva baterijska sklopa, s 77 in 86 kilovati.

Preberite še: Konec je! Švedi so potrdili, da jih ni več

BONUS VIDEO: Mini Cooper je modni dodatek, ki je v resnici eden najbolj zabavnih avtomobilov na trgu

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol