Bo Volkswagen res naredil nekaj, česar ni še nikoli v svoji zgodovini?

3. 9. 2024 | STA
Deli

Pred nemškim gigantom so očitno zelo težki časi.

Nemški avtomobilski velikan Volkswagen zaradi naraščajočih stroškov razmišlja o zaprtju več tovarn v Nemčiji. "V dani situaciji zaprtja tovarn ne moremo izključiti," je vodstvo podjetja po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisalo v pismu, ki ga je naslovilo na zaposlene.

Preberite še:

Bo Volkswagen res naredil nekaj, česar ni še nikoli v svoji zgodovini?
Volkswagen

Kot so še zapisali v družbi, je treba blagovno znamko Volkswagen celovito prestrukturirati, dosedanja prizadevanja, da delovno silo zmanjšajo z zgodnjim upokojevanjem in odpravninami ob sporazumni odpovedi, ne bodo zadostovala za doseganje ciljev na področju varčevanja.

Največji evropski avtomobilski proizvajalec se je zavezal, da bo Nemčija njegova baza, a izzivi so se v vmesnem času okrepili, je zapisal izvršni direktor znamke Volkswagen Thomas Schaefer. "Ti pogoji nam narekujejo, da moramo okrepiti naše napore za dolgoročni uspeh podjetja," Schaeferjeve besede še povzema AFP.

Bo Volkswagen res naredil nekaj, česar ni še nikoli v svoji zgodovini?
Volkswagen

Predstavniki zaposlenih so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa že napovedali boj proti načrtom vodstva. "Gre za napad na naše službe in dosežen kolektivni dogovor," je dejala predsednica sveta delavcev v Volkswagnu Daniela Cavalla.

Volkswagen je obsežen varčevalni program, težak 10 milijard evrov, predstavil lani, a so po slabih poslovnih rezultatih, ki so jih objavili avgusta in ki kažejo na padec dobička, sporočili, da bodo potrebni dodatni ukrepi.

To so pogoste prevare z rabljenimi avtomobili; pazite, da jim ne nasedete

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac