Volkswagen Polo kot Suzuki

29. 12. 2010
Deli
Volkswagen Polo SUV

Sodelovanje med Volkswagnom in Suzukijem bo prve sadove na nemški strani evro-azijskega sodelovanja obrodilo leta 2013, ko se bo na cestah pojavil na osnovi nove generacije Suzukija SX4 zgrajeni Volkswagnov model. Ime naj še ne bi bilo izbrano, bi pa lahko malemu Tiguanu rekli kar Polo SUV.

Bo namreč podobne velikosti, le da bo nekoliko večji, širši, daljši in predvsem višji, ker bodo imeli kupci na voljo tudi štirikolesno gnane različice, med njegove terenske lastnosti pa bosta spadali tudi večja oddaljenost trebuha od tal in izrazitejša zaščita blatnikov, pragov in obeh odbijačev. Pod kožo bo Suzukijeva tehnika štirikolesnega pogona, ki Volkswagnu v tem razredu manjka, sodelovanje z azijsko tovarno pa tako prihaja kot naročeno. Suzuki bo skupaj z Volkswagnom razvil tudi naslednika že ostarelega malega terenca Jimnyja, sodelovanje obeh tovarn pa bo obema omogočalo predvsem razvoj malih terencev, SUV-ov, z nižjimi stroški.

Dodatno naj bi stroške zniževali še s podobnimi avtomobili drugih znamk Volkswagnovega koncerna, od Škode, Seata vse do Audija, kjer bodo zasnovali model Q1. Iz partnerstva bo Suzukijev SX4 potegnil nove motorje, ki mu bodo pomagali pri nastopu na evropskem in ameriškem trgu, na obeh namreč sedanja generacija ne blesti. Natančneje o motorjih Pola SUV, ki prihaja v treh letih, je še prezgodaj govoriti, saj v Wolfsburgu razvijajo prenovljene in nove tri- ter štirivaljnike, ki bodo še varčnejši in do okolja prijaznejši.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"