Volkswagnove težave s proizvodnjo se še krepijo ...

28. 9. 2023
Deli
Volkswagnove težave s proizvodnjo se še krepijo ... (foto: Volkswagen)
Volkswagen

Zadnja ustavitev proizvodnje kar malo spominja na nedavno Toyotino ... A v precej manjšem obsegu.

Nemškega avtomobilskega velikana Volkswagen so v sredo prizadele težave z informacijsko tehnologijo, zaradi katerih je zastala proizvodnja v več tovarnah. Težave so danes zjutraj odpravili, tako da se proizvodnja v obratih ponovno vzpostavlja, poročajo tuje tiskovne agencije.

Iz Volkswagna so v sredo popoldne sporočili, da je zaradi težav z informacijsko tehnologijo zaustavljena proizvodnja v glavni tovarni v Wolfsburgu ter v tovarnah v Emdnu, Osnabrücku in Zwickauu. Delo se je ustavilo tudi v pisarnah na Volkswagnovem sedežu v Wolfsburgu.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa so bile prizadete še tovarne avtomobilskih komponent v Braunschweigu, Salzgitterju in Kasslu. Prav tako se je z motnjami soočala Volkswagnova hčerinsko družba Audi, je v sredo zvečer za dpa potrdila tiskovna predstavnica Audija.

Po podatkih nemškega časnika Handelsblatt, ki ga povzema dpa, so se s težavami obenem soočali prodajalci avtomobilov in Volkswagnova tovarna v ameriški Chattanoogi.

Težave v obratovanju so se začele okoli 12.30 po srednjeevropskem času, sredino izjavo za javnost povzema francoska tiskovna agencija AFP.

V Wolfsburgu je bila posledično vzpostavljena krizna ekipa, ki je preko noči težave odpravila, omrežje pa zdaj ponovno deluje stabilno, je danes zjutraj za dpa potrdil predstavnik Volkswagna.

"Prizadete aplikacije se trenutno znova zaganjajo. Globalno proizvodno omrežje se zaganja in proizvodnja naj bi potekala po načrtih," je pojasnil.

Ob tem pri Volkswagnu izpostavljajo, da bi bili lahko posamezni sistemi še vedno prizadeti. Prav tako ni znakov, da so težave povzročili zunanji vplivi.

Preberite še: Dončićev Porsche na dražbi! Taka je trenutna, najvišja ponudba ...

BONUS VIDEO: Prodajniški triki, testiranje avtomobilov in kaj je narobe z BMW M2?

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol