Volkswagen širi mrežo električnih polnilnic

7. 7. 2015
Deli
Volkswagen širi mrežo električnih polnilnic (foto: Volkswagen)
Volkswagen

Morda se zdi neverjetno, a je res: v avtomobilski velesili Nemčiji je lastnikom električnih in priključno hibridnih avtomobilov na voljo le 5000 javnih polnilnih postaj.

Pri Volkswagnu bi radi to vsaj deloma spremenili, zato bodo v svojih objektih po vsej državi namestili okrog 12 tisoč polnilnic. S tem bodo pokrili le dobro desetino svojih objektov, a kljub temu precej dvignili tozadevne zmogljivosti države. Volkswagen je uporabo elektrike za pogon avtomobilov sicer začel bolj intenzivno zagovarjati po predstavitvi E-Golfa in drugih njegovih električnih oziroma priključno električnih modelov.

Nemčija je pobudo pri subvencijah potencialnim lastnikov električnih avtomobilov in izgradnji polnilne infrastrukture doslej pretežno prepuščala avtomobilskim tovarnam in drugim zasebnikom, kar pa bi se tudi lahko kmalu spremenilo. Kot poroča Automotive News je nemška kanclerka Angela Merkel namreč ob neki priložnosti izjavila, da Nemčija nima več izbire, ko gre za podporo električnim avtomobilom in da bodo morali preučiti načine za podelitev subvencij, ki so jih uporabili drugje.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"