Volkswagen zapeljal olimpijce v Sočiju

20. 2. 2014
Deli

Volkswagen je kot uradni avtomobil olimpijskih iger v Sočiju navdušil s terencem Polar Expedition Amarok.

Avtomobilska flota, ki je spremljala dogajanje pred in med olimpijskimi igrami v Sočiju, je vključevala preko 3000 vozil, ki jih je igram namenil Volkswagen. Njihova vozila raznolikih kategorij so bila tako prisotna od začetka, ko je do Sočija potoval olimpijski ogenj, do najbolj zahtevnih snežnih razmer na vrhuncu iger. 

Prenos olimpijskega ognja

Volkswagen  se je ob otvoritvi olimpijskih iger predstavil tudi ob spremstvu čudovite Vannese Mae, ki je sicer bolj kot športnica poznana kot vrhunska violinistka. Vannesa je v Sočiju smučala za rodno Tajsko, v posnetku pa jo lahko vidimo na bleščeči predstavitvi znamke Volkswagen kot ključnega sponzorja in uradnega avtomobila olimpijskih iger v Sočiju.

Nabor avtomobilov za olimpijske igre je seveda bil nadvse zavidljiv. Med 3000 avtomobili so bili avtomobili znamk Volkswagen, Audi in Škoda, ki so pri nas pod okriljem podjetja Porsche Slovenija, ki je tudi eden od sponzorjev slovenske olimpijske reprezentance. Z njimi so prepeljali tisoče športnikov pred in med olimpijskimi igrami.

Predaja ključev Soči

Je pa nedvomno največ pozornosti požel Polar Expedition Amarok, sestavljen leto prej ekskluzivno za promocijo olimpijskih iger v Sočiju. Mogočni terenec se je podal na neizprosno popotovanje po najbolj odročnih predelih Rusije, od Moskve preko mesta Petropavlovsk do polotoka Kamčatke. Skupno so prepotovali 16.000 kilometrov in si s tem prislužili celo svetovni rekord za najdaljše cestno potovanje. Ta popotniška odiseja je trajala kar 66 dni.

Polar Expedition Amarok

In kako so videti v akciji? Kar poglejte video:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol