Volkswagen je pošteno zamaknil projekt Trinity. Razlog pa ...

21. 8. 2024 | STA
Deli

Čedalje manjše povpraševanje po električnih avtomobilih je zagotovo eden od razlogov, da Trinity ne bo na trg zapeljal po načrtih.

Nemški avtomobilski velikan Volkswagen je preložil začetek proizvodnje novega električnega avtomobila Trinity. Prvotno bi ta moral zapeljati na trg leta 2026, po poročanju časnika Handelsblatt pa naj bi Volkswagen ta datum zdaj prestavil na 2032. Razlog naj bi bil padec zanimanja za električna vozila, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Preberite še:

Projekt Trinity so pri Volkswagnu predstavili pred tremi leti. To je bil po poročanju dpa eden glavnih projektov nekdanjega šefa Volkswagna Herberta Diessa.

VW ID.7 GTX

VW ID.7 GTX

Volkswagen

Po prvotnih načrtih bi moral avtomobil z delovnim imenom trinity luč sveta ugledati leta 2026, a je njegov prihod na trg pred časom že zamaknil Diessov naslednik Oliver Blume, in sicer za najmanj leto in pol. S tem je želel zagotoviti več časa za razvoj strojne in programske opreme, poročanje Handelsblatta povzema dpa.

Handelsblatt se pri svojem poročanju o novi preložitvi sklicuje na interne dokumente Volkswagna. Razlogi za zamude so verjetno slabše povpraševanje po električnih avtomobilih in ukrepi za zmanjševanje stroškov pri proizvajalcu avtomobilov.

Dobiček skupine se je v drugem četrtletju letos zmanjšal za štiri odstotke na 3,63 milijarde evrov.

Diess si je želel, da bi Trinity izdelovali v posebni tovarni na sedežu podjetja v Wolfsburgu v severni Nemčiji. Vendar bodo model zdaj izdelovali v mestu Zwickau na jugovzhodu države, kjer je sedež podjetja za proizvodnjo električnih vozil, še navaja dpa.

Napoved množičnih odpuščanj pri velikem avtomobilskem koncernu. Kaj je razlog?

Novo na Metroplay: Goran Dragić iskreno o tem, kaj se je z njim dogajalo po osvojitvi naslova evropskih prvakov