Volkswagen Up! - osvežen, bolj isker in z gromoglasno različico

23. 2. 2016
Deli

Volkswagen je malčku Up! namenil modelno osvežitev, s katero ga je oblikovno uskladil z novejšimi modeli znamke. Na voljo bo konec poletja.

Prenova se je najbolj odrazila na sprednjem delu z bolj koničasto zašiljenim pokrovom motorja, drugačnim odbijačem tre preoblikovanimi žarometi z led dnevnimi lučmi. Tudi zadku so namenili prenovljeno osvetlitev in preoblikovan usmerjevalnik zraka, v vzvratni ogledali pa so vgradili tudi led smernike. Po novem je na voljo 13 barv karoserije in tri barve strehe.

Notranjosti so glede na različico namenili novo osvetlitev v beli, oranžni ali modri barvi, izboljšali pa so tudi klimatsko napravo in povečali možnosti povezljivosti s spletom. Volkswagen predstavlja tudi novo različico Up! Beats z zvočnim sistemom znamke BeatsAudio, ki glasbo predvaja z gromoglasno močjo 300 vatov.

Up!-u so poleg dosedanjih litrskih bencinskih trivaljnikov z močmi 60 in 75 'konj' nameni tudi novi turbobencinski trivaljnik 1.0 TSI, ki ga z močjo 90 'konjev' po dinamiki vožnje postavlja ob bok Golfu GTI. Ostaja tudi e-Up! 60-kilovatnim elektromotorjem in Eco Up! s pogonom na zemeljski plin.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol