Volkswagen vzpostavil spletne strani s pojasnili o vpoklicanih avtomobilih

8. 10. 2015
Deli
Volkswagen vzpostavil spletne strani s pojasnili o vpoklicanih avtomobilih (foto: Škoda)
Škoda

Lastniki dizelskih avtomobilov Volkswagnovega lahko na spletnih straneh znamk preverijo, če njihova vozila z dizelskim motorjem EA189 zajema servisna akcija.

Na spletne strani znamk Volkswagen, Škoda, Audi in Seat so namreč vključili spletno orodje za preverjanje podatkov o posameznih avtomobilih. Lastniki lahko v orodje vpišejo številko šasije svojega avtomobila, kjer takoj preverijo, če morajo svoj avtomobil odpeljati na servis. Na spletni strani so objavljeni tudi podatki ter vprašanja in odgovori v zvezi z dizelskimi motorji.

Po podatkih družbe Porsche Slovenija bodo morali v Sloveniji servisni poseg izvesti na 34.291 avtomobilih: 22.085 Volkswagnih, 6.173 Škodah, 3.888 Audijih in 2.145 Seatih. Vsi so opremljeni s turbodizelskim motorjem EA189.

Ob tem velja poudariti, da so prizadeti avtomobili tehnično varni in primerni za vožnjo tudi pred morebitno izvedbo popravkov pri obdelavi izpušnih plinov.

Predsednik uprave delniške družbe Volkswagen Matthias Müller je v torek nagovoril Volkswagnove delavce v Wolfsburgu in jim obljubil "hitro in neprizanesljivo preiskavo" dogodkov v emisijskem škandalu. Kar se je zgodilo, je v nasprotju z vsem, kar poosebljajo koncern in njegovi ljudje in za to preprosto ni opravičila. Zaposlene je opogumil: "To krizo lahko premagamo in jo tudi bomo. Ker je Volkswagen koncern z močnim jedrom in predvsem, ker imamo najboljše avtomobilske strokovnjake, kar bi si jih lahko želeli." Podjetje bo storilo vse, da bo Volkswagen tudi v prihodnje sinonim za dobra in varna delovna mesta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja