Začela se je proizvodnja avtomobila, ki ga “poznamo” že dve leti!

9. 6. 2024
Deli
Začela se je proizvodnja avtomobila, ki ga “poznamo” že dve leti! (foto: Volvo)
Volvo

Proizvajali ga ne bodo na "doma", ampak čez lužo.

Volvo je dve leti po premieri začel s proizvodnjo modela EX90 za kupce. Prvi, ki je zapeljal iz tovarne v Južni Karolini, je bil obarvan v odtenek denim blue. Tam so doslej proizvajali le limuzino S60.

Volvo

Proizvodnja novega električnega paradnega konja bi morala steči že v začetku leta, a so jo morali zamakniti zaradi težav s programsko opremoPrvi mož znamke Jim Rowan je lani poleti dejal, da želijo, da vse dela brez težav in pri tem ciljal predvsem na LiDAR sistem, ki je ključen element modelovih varnostnih sistemov.

Volvo

Najvarnejši doslej

Pri znamki trdijo, da je to njihov najvarnejši model doslej, za kar skrbi 360-stopinjska kamera, 5 radarskih senzorjev, 15 ultrazvočnih senzorjev in LiDAR senzor. Poleg tega je pomemben tudi za elektrifikacijo Volvove ponudbe, ki namerava do leta 2030 končati s prodajo avtomobilov z motorji na notranje izgorevanje. 

🖉

V EX90, ki je že od vsega začetka bil zasnovan kot električni avtomobil, so vgradili baterijski sklop, ki lahko shrani 111 kilovatnih ur baterije, obljubljeni doseg pa znaša do 600 kilometrov.

Volvo

Preberite še:

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan