Volvo je kupil Polestar

15. 7. 2015
Deli
Volvo je kupil Polestar (foto: Polestar)
Polestar

Volvo je kupil 100-odstotni delež v švedski tovarni zmogljivih avtomobilov Polestar, vključno z imenom znamke, s katerim bo označeval svoje najbolj športne modele.

Polestar bo kot Volvova znamka dobil dostop do njegove hibridne tehnologije, ki jo bo vgradil v naslednjo generacijo športnih Volvov. Volvo in Polestar si sicer delita precej skupne zgodovine, saj v avtomobilskem športu sodelujeta od leta 1996, v zadnjem času pa sta sodelovala tudi pri razvoju zmogljivih Volvov, ki so že nosili oznako Polestar. Zdaj bo Volvo povsem prevzel prodajo in razvoj Volvov Polestar, kot tudi kompletov za nadgradnjo serijskih avtomobilov. Že letos računajo na prodajo okoli 750 Volvov V60 in S60 Polestar, srednjeročno pa bi prodajo radi povečali na 1000 do 1500 primerkov letno.

Polestarove zaposlene bodo samodejno prezaposlili, dirkalno moštvo pa ostaja pod vodstvom bivšega lastnika Polestara Christiana Dahla, ki bo še naprej sodeloval z Volvom. Kot pravi Dahl, se bo na ta način lahko spet posvečal predvsem dejavnosti, iz katere je Polestar izšel: avtomobilskemu dirkanju.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja