Volvo uvaja glasovno vodenje avtomobila

5. 1. 2016
Deli

Več kot 33 let po kultni televizijski seriji Knight Rider, v kateri se je David "The Hoff" Hasselhoff pogovarjal s svojim avtomobilom KITT-om, sta Volvo in Microsoft razvila vmesnik za glasovno upravljanje avtomobila, ki ga voznik nosi na zapestju.

Vmesnik Microsoft Band 2 bo namreč lastnikom Volvov omogočil, da bodo preko Volvove mobilne aplikacije Volvo on Call in povezane prenosne napravice na zapestju lahko z glasovnimi ukazi na daljavo svojim avtomobilom ukazali, naj denimo nastavijo navigacijsko napravo na določeni cilj, vključijo gretje kabine, zaklenejo vrata, blisknejo z lučmi ali zahupajo. Novi vmesnik si bodo lastniki Volvov iz držav z aktiviranim sistemom Volvo on Call lahko omislili že letošnjo pomlad.

Volvo in Microsoft sta novembra lani sodelovanje naznanila s predstavitvijo prve avtomobilske uporabe tehnologije "HoloLens" (holografskih leč), nepovezanega holografskega računalnika, ki bi ga lahko v prihodnosti uporabili pri ugotavljanju, kako kupci prvič opazijo, raziskujejo in celo kupijo svoj avtomobil. Druga faza sodelovanja pri razvoju prihodnjih avtomobilskih tehnologij je uvedba vmesnika Microsoft Band 2.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"