Novice Promocijsko sporočilo

Vozite dlje, bolje ... bolj strastno

13. 4. 2010
Deli

OMV Carrera 100 in OMV Carrera 95, bencina iz OMV Slovenija, zagotavljata boljši izkoristek energije in manjšo porabo, hkrati pa podaljšujeta življenjsko dobo motorja in ščitita okolje.

Strokovnjaki družbe OMV so v preteklosti na trg lansirali že več nadstandardnih goriv, namenjenih najzahtevnejšim uporabnikom.

Zadnja novost, ki jo zaznamujejo izpopolnjene aktivne sestavine, je družina bencinov OMV Carrera.

Nove učinkovine preprečujejo korozijo, površinsko trenje in nastajanje oblog v motorju. Poleg tega pa pri OMV Carrera 100, edinemu 100-oktanskemu gorivu na slovenskem trgu, omogočajo boljši izkoristek energije ter posledično večjo moč motorja in boljše pospeške vozila. OMV Carrera tako presega evropske standarde za bencine in tehnične zahteve proizvajalcev avtomobilov.

Bencina OMV Carrera, ki sta na voljo na vseh OMV bencinskih servisih po Sloveniji, voznikom prinašata mnogo prednosti:

Zmanjšana poraba

Motorji z notranjim zgorevanjem izgubijo okoli 10 odstotkov energije v gorivu zaradi notranjega trenja – motor izkoristi le med 30 in 35 odstotki energije v gorivu. OMV Carrera vsebuje aktivne sestavine, ki zmanjšajo površinsko trenje. Posledica je takojšnje zmanjšanje porabe, ki ga boste opazili že po prvem točenju goriva.

Zmanjšane škodljive emisije

Aktivne učinkovine v gorivu za nadzor nad oblogami v sesalnem sistemu ustvarijo makroskopski zaščitni film in tako preprečijo nalaganje delcev ter posledično nastajanje slojev oblog. Čistejši sesalni sistem ima pozitiven učinek na mešanico zraka in goriva ter tako izboljšuje izgorevanje, boljše izgorevanje pa pomeni manj škodljivih izpustov v ozračje.

Daljša življenjska doba motorja

OMV Carrera vsebuje učinkovite inhibitorje, ki ustvarijo zaščitni film na kovinski površini in tako preprečijo korozijo. Bencina OMV Carrera tako pred korozijo ščitita celoten sistem za gorivo v avtomobilu in preprečujeta korozijo železovih spojin, bakra ali bakrovih zlitin tudi v težavnih pogojih. Boljša zaščita elementov motorja je zagotovilo za daljšo življenjsko dobo motorja, večja čistoča pa zagotavlja natančnejše in učinkovitejše delovanje motorja.

O prednostih bencinov OMV Carrera so se prepričali tudi člani Avto kluba BMW Slovenija.

Tomaž Geršak, vodja idejnega projekta GE39 in organizator številnih prireditev v okviru kluba je povedal:

"Vozniki bavarcev damo veliko na užitek pri vožnji, ki ga brez dvoma zagotavlja tudi kakovostno gorivo. Na goriva iz OMV-jeve ponudbe prisegamo že vsaj desetletje, po prihodu edinega 100-oktanskega goriva v Sloveniji pa je njegov naslednik OMV Carrera 100 še vedno nedvomno edina logična izbira, saj zagotavlja prvovrstno izkušnjo v vožnji."

oglasno sporočilo