Kako si z mopedom pridelati 2.200 evrov kazni? Ta voznik pozna odgovor

20. 2. 2024 | metropolitan.si
Deli
Kako si z mopedom pridelati 2.200 evrov kazni? Ta voznik pozna odgovor (foto: Profimedia)
Profimedia

Policisti so s pisanjem naloga imeli najbrž veliko dela. Alinej se je namreč nabralo kar precej. Epilog? Kazen je najbrž kar nekajkrat višja od vrednosti mopeda ...

Policisti Policijske postaje Ptuj so imeli v nedeljo polne roke dela z voznikom mopeda, ki si je na grbo nakopal kar precej prekrškov. Kot so sporočili, so ob pregledu dokumentov ugotovili, da voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Naposled se je izkazalo, da vozilo ni bilo tehnično brezhibno, na vozilu pa so bile pnevmatike tako obrabljene, da niso bile primerne za varno udeležbo v cestnem prometu.

Bobo

Z neizpravnostjo se seznam kršitev še ni zaključil

A zgodba se ni končala tam, pri vozniku so namreč prepoznali znake, ki kažejo na sum vožnje pod vplivom drog, zaradi česar so mu odredili hitri test za prisotnost prepovedanih drog, ki je bil pozitiven. Vozniku so policisti odredili strokovni pregled za odvzem krvi in urina, ki pa ga je odklonil.

Policisti so vozniku vozilo zasegli in za vse prekrške podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju. Z vsemi kršitvami bo tako voznik moral plačati 2200 evrov.

Drama v Trbovljah: zaradi požara iz stavbe evakuirali 30 ljudi, več jih je potrebovalo zdravniško pomoč

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol