Vozniki pozor! Sneg ponekod že ovira promet, nekatere ceste so tudi zaprte ...

16. 4. 2024 | STA
Deli
Vozniki pozor! Sneg ponekod že ovira promet, nekatere ceste so tudi zaprte ... (foto: Žiga Živulović Jr./BoBo)
Žiga Živulović Jr./BoBo

Vreme nas je v minulih dneh in tednih pošteno razvadilo, danes pa "presenetilo" tudi s snegom.

Na severu in vzhodu države, med drugim na Koroškem, ponekod sneži tudi na nižje ležečih območjih, ponekod so se pojavljale nevihte. Oranžno vremensko opozorilo je zaradi sneženja po novem izdano tudi za severovzhod države. Na prometnoinformacijskem centru za državne ceste voznike opozarjajo, da je v primeru snega na vozišču obvezna zimska oprema.

Trenutno je cesta čez prelaz Ljubelj na avstrijski strani zaprta, na slovenski strani Ljubelja pa so obvezne verige. Prav tako so verige obvezne na prelazih Korensko sedlo in Jezerski vrh, navaja prometnoinformacijski center za državne ceste.

Agencija RS za okolje (Arso), ki je že prej za danes izdala oranžno vremensko opozorilo zaradi snežnih razmer za južno polovico države, je po novem enako opozorilo izdala še za severovzhod Slovenije. Marsikje v krajih nad okoli 500 metri nad morjem bodo razmere popoldne in zvečer zimske, so opozorili.

Po napovedih vremenoslovcev se bodo popoldne padavine postopno širile proti jugu in zajele vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte. Zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja.

Ponoči bodo padavine ponehale, do jutra se bo razjasnilo. Burja na Primorskem bo oslabela. V sredo čez dan bo spremenljivo oblačno, sredi dneva in popoldne bodo še krajevne plohe in posamezne nevihte, napovedujejo vremenoslovci.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol