Ne le toča, našim avtomobilom bo v naslednjih dneh grozila še ta vremenska nevarnost!

3. 8. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Arso je za danes ponoči izdal oranžno opozorilo.

Naše kraje bo - ponekod že danes popoldne - po večini pa zvečer pošteno namočilo. Vremenoslovci napovedujejo dolgotrajne obilnejše padavine. Vremenska fronta se bo nad Slovenijo zadrževala do sobote, Agencija Republike Slovenije za okolje, ki je izdala tudi oranžno opozorilo, napoveduje:

Popoldne in zvečer bo spremenljivo do pretežno oblačno, manj oblačnosti bo v jugovzhodnih krajih. Nastajati bodo začele krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noči na petek. Možne bodo tudi posamezne močnejše nevihte. Pihal bo jugozahodnik, v Prekmurju in deloma na Štajerskem pa vzhodni veter, ob morju se bo krepil jugo. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, tudi nalivi. Pihal bo veter vzhodnih smeri. V soboto bodo pogoste padavine, deloma plohe, ki bodo popoldne od zahoda slabele. V nedeljo se bodo že dopoldne od zahoda začele širiti plohe in nevihte, ki bodo zvečer ponehale. 

Narasle reke in morje

Velika količina padavin bo najprej poskrbela za hiter porast hudourniških vodostajev, kmalu pa bodo narasli tudi drugi vodotoki. Drevi, okoli 10. ure, lahko visoka plima na slovenski obali poplavi najbolj izpostavljene priobalne dele.

Oranžno opozorilo stopi v veljavo danes (četrtek) ob 18. uri in velja vse do jutri (petek) zvečer; do približno 11. ure.

ARSO

Ni še konec

Slabega vremena to poletje očitno še ni konec; nedavno nas je pestila toča in hudi vetrovi, zdaj pa nam jo bo zagodlo obilno deževje. Svetujemo, da svoje avtomobile umaknete na varno s krajev, kjer je visoka možnost poplavljanja. Tudi sami se v primeru nevarnosti umaknite na varno!

Fotografije: Profimedia, ARSO

Profimedia

Preberite še: Včasih je vredno prehoditi kakšen meter več, da se vam slučajno ne zgodi tole!

BONUS VIDEO: Žiga Jelar: "zakaj je meni sploh tega treba, mar bi šel v nek šport, kjer bi dirkal z avtomobili."

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol