Vroči F-150 za Las Vegas

Ford je v zadnjih štirih letih zaporedoma osvojil nagrado za najbolj vroč poltovornjak na razstavi posebne avtomobilske opreme (SEMA), ki vsako leto novembra poteka v Las Vegasu.

25. 10. 2014

Zdaj se s predelavo svojega novega modela F-150 odpravlja v Las Vegas še po peti naslov. Za to so se povezali z dvema predelovalcema: prvi je dirkač Biran Deegan, drugi pa zvezdnik iz drifta Vaughn Gittin mlajši. Vsak od njiju se je Fordovega F-150 lotil drugače.

Deegan je iz tega poltovornjaka razvil pravi avtomobil za teren. Pri tem se je oprl na sodelovanje s podjetji, kot so Adictive Desert Designs, Mickey Thompson Performance Tires & Wheels, FOX Racing Shox, KC Hilites, Mastercraft Safety, Rockford Fosgate, Full-Race Motorsports, Leading Edge Tuning, ProEFI and SCT Performance, pod motornim pokrovom pa je 3,5-litrski biturbo motor EcoBoost.

Gittin mlajši pa se je odločil za to, da si iz F-150 pripravi primeren pripomoček za svoje udejstvovanje, torej driftanje. Običajno podvozje je nadomestil s tistim, ki ga je dobavilo podjetje Air Lift Performance. Razstava SEMA (Speciality Equipment Market Association) bo potekala v Las Vegasu od 4. do 7. novembra, dnevi pred odprtjem za trgovce so namenjeni predstavitvam. Napovedujejo okoli 2.000 novosti. Lani se je na njem zbralo več kot 60 tisoč trgovcev.