Volkswagen gre na pot SUV kabrioletov – prvi bo zasnovan na T-Rocu

27. 2. 2018
Deli
Volkswagen gre na pot SUV kabrioletov – prvi bo zasnovan na T-Rocu (foto: Volkswagen)
Volkswagen

Volkswagen je objavil, da bo v svoji tovarni v Osnabrücku na začetku leta 2020 začel izdelovati svoj prvi SUV kabriolet, ki si bo oblikovno in tehnično osnovo delil s T-Rocom.

 Kot je povedal Volkswagnov direktor Herbert Diess, bodo s kabrioletom njihovi liniji križancev dodali predvsem zelo čustveno noto, ki jo bodo zaupali ekipi v Osnabrücku, ki ima za seboj leta izkušenj s kabrioleti. V razvoj in proizvodnjo novega kabrioleta bodo vložili tudi 80 milijonov evrov, ki jih bodo namenili modernizaciji proizvodne linije, sestave in logistike v tovarni, ki bo predvidoma izdelala 20 tisoč T-Rocov kabrioletov na leto. Tovarna sicer trenutno zaposluje 2.700 delavcev, ki so lani na treh proizvodnih linijah izdelali več kot 76 tisoč avtomobilov.

SUV kabriolet na osnovi T-Roca je sicer le delček Volkswagnovih načrtov, po katerih bodo do leta 2020 nabor križancev v svoji ponudbi povečali na 20 modelov, dosegli pa naj bi 40 odstotkov Volkswagnove prodaje. Nadaljuje tudi Volkswagnovo izročilo izdelovanja kabrioletov, ki sega skoraj 70 let v zgodovino, ko so predstavili  kabrioletno različico Volkswagna Hrošča.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja