Znana je cena za prvi Xiaomijev avtomobil!

25. 3. 2024 | Gregor Žvab
Deli
Znana je cena za prvi Xiaomijev avtomobil! (foto: Xiaomi)
Xiaomi

Kitajski velikan Xiaomi je že pred časom predstavil svoj prvi avto, imenovan SU7. O ceni se je sicer od takrat le ugibalo, zdaj pa je izvršni direktor giganta Lei Jun razkril več podrobnosti.

Xiaomijev avtomobilski prvenec je sicer povsem električna limuzina z dvema pogonskima možnostima, o kateri smo v Avto magazinu poročali že pred časom. Glede na to, da gre za podjetje, ki se ukvarja predvsem z elektronskimi napravami, med katerimi prednjačijo mobilni telefoni, je bilo seveda zanimanje za avtomobil zelo veliko.

Moči bo dovolj ...

Poleg velike zaloge moči (šibkejša različica bo imela na voljo 295, močnejša pa kar 663 konjskih moči) je eden glavnih adutov novinca tudi integracija s Xiaomijevim operacijskim sistemom HyperOS. Avto so evropski javnosti sicer prvič predstavili na sejmu elektronike MWC v Barceloni.

Xiaomi

Bo cena konkurenčna?

Zdaj pa se je torej oglasil Lei Jun, ki je na omrežju Weimo objavil, da naj bi se cene za Xiaomijev prvi avtomobil pričele pri okoli 500.000 juanih (okoli 65.000 evrov). Ob tem je še zapisal: »Cilj je, da bo Xiaomi SU7 najlepši po izgledu in najudobnejši med vožnjo. To bo najpametnejša limuzina.« Ni kaj, drzna napoved izvršnega direktorja Xiaomija.

Avto bo sicer na domačem tržišču na voljo že konec tega tedna, natančneje 28. marca.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol