Za mlade Evropejce so emisije izpušnih plinov zelo pomembne

18. 10. 2015
Deli
Za mlade Evropejce so emisije izpušnih plinov zelo pomembne (foto: Goodyear)
Goodyear

Kot kaže raziskava, ki jo je neprofitna mednarodna organizacija za mlade ThinkYoung izvedla v sodelovanju s podjetjem Goodyear Dunlop Tires Europe, so za mlade Evropejce zelo pomembni okolju prijazni avtomobili s primernimi izpusti škodljivih snovi.

59,3 odstotka anketiranih študentov je namreč povedalo, da bo po njihovem mnenju glavna naloga avtomobilske industrije v prihodnjih letih razvoj trajnostnega avtomobila s poudarkom na okolju prijaznih tehnologijah. Zanimivo je, da so se med dvanajstimi državami, v katerih so izvedli anketo, za najbolj okoljsko zavedne izkazali slovenski študenti, saj jih je kar 69,2 odstotka izpostavilo pomen okolju prijaznih tehnologij. 37,1 odstotka slovenskih in 22,3 odstotka evropskih študentov meni, da trajnejšega razvoja ne bomo dosegli brez uporabe učinkovitih emisijskih filtrov.

33,5 odstotka mladih Evropejcev je poleg tega izrazilo željo, da se bodo do leta 2025 vozili v avtomobilih, ki bodo raven izpustov prilagajali okolju in se samodejno prilagodili omejitvam v mestih ali na podeželju. Tudi v tem primeru so se slovenski mladostniki s 40,3 odstotka izkazali za okoljsko najbolj zavestne v Evropi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"