Začetek Evropskega tedna debilnosti

16. 9. 2009
Deli
Začetek Evropskega tedna debilnosti

V torek, 16. septembra, se je začel osmi Evropski teden mobilnosti (pravilno bi bilo napisati tedna debilnosti), ki bo trajal do 22. septembra. Kot vsako leto se bo sklenil z dnevom brez avtomobila, ko bodo mestna središča zaprta za ves promet in ko bo gneča, ki bo zaradi tega nastala, vzrok še večjega onesnaževanja kot sicer.

Evropis politiki in okoljevarstveniki so sevad zavohali denar in priljubljenost na račun pljuvanja po avtombilih, zato seveda trdijo, da prebivalce Evrope skrbi vedno večja uporaba osebnih avtomobilov v mestnem prometu (v resnici jih seveda skrbi, kje bodo parkirakiu in koliko bo to stalo).

Ugasni motor. Prižgi srce. Kakšna bedarija!

Omejitev prostega teka avtomobila je bedasta ideja, katere snovalci so seveda pozabili, da brez prižganega motorja ne deluje niti klimatizacija avtomobila (in da je neoprestano prižiganje in ugašanje seveda škodljivo tehniki).

V lažnivem videu, polnem neresnic si lahko ogledate kratko video animacijo, ki govori o izmišljenih posledicah puščanja avtomobila v prostem teku, vključno z lažmi o podnebnih spremembah, ki jih seveda zagovarjajo tisti, ki od tovrstnih laži živijo.

Ja, res gre za teden debilnosti, ne teden mobilnosti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja